Fő tartalom átugrása

Egészségpercek

Amit az Acai bogyóról jó tudni

 Az Acai bogyó egyre nagyobb népszerűségnek örvend szerte a világon, amikor az egészségünk megőrzéséről van szó. 
acai bogyo mbe optimized.hu
Az acai bogyó az Acai pálma termése
 


Információnk a tájékozódást segítik, magyarázó jellegűek, kérjük részletesebb információért kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét! 

Az Acai bogyó egyre nagyobb népszerűségnek örvend szerte a világon, amikor az egészségünk megőrzéséről van szó.
Ennek az apró gyümölcsnek a titka három pontban összefoglalható, hogy miért is lehet fontos beilleszteni a napi étrendünkbe, legyen a cél akár egészségünk megőrzése, akár az ideális testsúly elérése.
Az acai bogyó az Acai pálma termése, melynek nyolc faja 
Közép-és Dél-Amerikában őshonos.
A gyümölcs eléggé hasonlít az áfonyára – szintén kicsi, lilás színű.
Amazóniában a legértékesebb növényként tartják számon, mert az ott élő bennszülött népek táplálékának nem kevesebb, mint 42 százalékát teszi ki.

Az Acai bogyó legfőbb egészségünkre gyakorolt hatásai a következők:

1.A antioxidánsokban, főként flavonoidokban és antocianinokban gazdag, melyeknek öregedésgátló hatásuk van.
Fogyasztásukkal megvédhetjük sejtjeinket az oxidatív stressz okozta káros hatásoktól.
Erős antioxidáns hatása miatt könnyen elbánik olyan szabad gyökökkel, mint a szuperoxid és a peroxidok.

2.Betegségek ellen is képes felvenni a harcot.
A benne lévő antioxidánsoknak szerepe van a rák, a stroke és a szívbetegségek megelőzésében, ezen kívül gátolják még gyulladások kialakulását szervezetünkben,
és csökkenti a koleszterinszintet.
Olyan betegségeket lehetünk képesek megelőzni segítségégével, melyek kialakulásban a DNS károsodásnak is szerepe van: koszorúér-betegségek, magas vérnyomás,  
Parkinson-kór és Alzheimer-kór.

3. Segít megőrizni a mentális egészséget, és aktivitást.
Akik rendszeresen fogyasztják, azoknál jelentős mértékben csökkenhet olyan neurológiai betegségek kialakulásának kockázata, mint a Parkinson- és az Alzheimer-kór.

Az Acai bogyó olyan „szuper élelmiszerekkel” tehető egy csokorba, mint a búzafű, zöld tea, áfonya, gránátalma, goji bogyó.

Anyagcsere fokozó hatásának köszönhetően fogyókúrázók is bátran, eredménnyel fogyaszthatják.
Pozitív tulajdonságai közé tartozik emellett, hogy a szervezetünket energiával látja el.
Az acai antocianinokat és flavonoidokat tartalmaz.
Az antocianin elnevezés görög eredetű, a „növény”, és a „kék” szavak összetételéből ered.
Az antocianinok felelősek a gyümölcsök, zöldségek és növények vörös, lila és a kék színeiért.
Antocianinokban bővelkedő ételek (áfonya, kék szőlők, a vörösbor és az acai ) erős színűek, a sötétlilától a feketéig váltakozhat színük.
A már említett antocianinok és flavonoidok igen erős antioxidánsok.
Segítik megvédeni szervezetünket a különféle stresszhatásoktól, erősítik szervezetünk védekező rendszerét.
A szabad-gyökök szervezetünkben keletkező káros melléktermékek.
Egy antioxidánsokban gazdag étrenddel viszont ezeket semlegesíthetjük, ami jó hatással lehet az öregedés folyamataira és egyes betegségek kialakulásának gátlásában is.
A szabad-gyökök károsító hatásainak mérséklésével az antioxidánsok csökkenthetik egyes betegségek
kialakulásának kockázatát is, ilyen pl. a szívinfarktus vagy a rák.
Egyes kutatások azonban arra utalnak, hogy kell lennie az említetteken kívül még más, egyelőre azonosítatlan anyagoknak is az acai-ban, mivel antioxidáns hatása erősebb, mint amit az antocianinok és flavonoidok indokolnának. Az ezzel kapcsolatos kutatások jelenleg is folyamatosan zajlanak.

Acai bogyó segíthet a fogyásban
Az Acai bogyó segíthet a fogyásban és az egészséges testsúly fenntartásában.
Egy érdekes tanulmány megállapította, hogy 200 gramm acai pép étkezése után csökkent a teljes testzsír mennyiség,
a vércukorszint, az inzulin és a koleszterinszint a testben.
Ugyanebben a vizsgálatban azok a nők, akiknek a testtömege normális volt, a testzsír újraelosztását tapasztalták, csökkenti a bőr alatti
testzsírokat, viszont megnövekedett a zsigeri zsír.

Sok márka forgalmaz acai bogyó étrend-kiegészítőt önálló megoldásként a fogyáshoz.
Az tény azonban, hogy bár az acai bogyók rendkívül egészségesek és tápanyagok széles skáláját tartalmazhatják, nem elegendő, ha önmagában fogyasztják őket a fogyás fokozása érdekében.
A kutatások azt mutatják, hogy az acai bogyók rost és zsírsavtartalma elősegíti az anyagcserét, fokozza a zsírégetést és csökkenti az étvágyat.
Ezért biztonságosan kijelenthető, hogy az acai bogyós gyümölcsök és az egészséges táplálkozás együttes fogyasztása segíti a gyorsabb és a hatékonyabb fogyást.

                       

Egészségmegőrzés Acaival: miért fogyasszunk acai bogyót?

Szerző: Mannavita srl.

  • Találatok: 1214
Egyesület címe
  • Mozgáskorlátozottak Baranya Megyei Egyesülete
  • 7621 Pécs, Lyceum utca 5
  • Nyitvatartás:
    munkanapokon 8:00-12:00 
Telefonszám
E-mail cím
  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
facebook kovetes